bg

Miért is kell méregteleníteni és miért másképp? És miért pont a Cleanse&Restore tisztítóprogram?

Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember tudatában van az egészséges életmód előnyeivel, melyekhez hozzátartozik a tápanyagdús táplálkozás, rendszeres mozgás, minőségi alvás és a sok-sok meditáció is. Az egészséges életmódnak azonban szintén szerves része, amelyet gyakran figyelmen kívül hagyhatnak, ez pedig a méregtelenítés, azaz a toxikus terhelés csökkentése szervezetünkben. A toxinok testünkre ártalmas anyagok, melyek teljes kikerülése nehéz, mondhatni csaknem lehetetlen.

Ezek az anyagok fel vannak tüntetve a feldolgozott élelmiszerekben, háztartási tisztítószerekben, testápolási termékekben, de ugyanúgy előfordulhat más termékekben és ne is beszéljünk az én szakmámról: a környezetvédelemről, mert a környezetszennyezés, főleg a szennyezett levegőről. Igaz, hogy szervezetünk intelligens és mindent megtesz azért, hogy megbirkózzon ezzel a támadással, de olykor telítődhet és ez a telítődés is lehet alapja számos baj forrásának, sok esetben emésztési rendellenességeknek és a candidának is.

A méregtelenítés előnyei:

Ezért is javasolt, ha lehet tavasszal és ősszel is évente a szervezetünk méregtelenítése, mert egy jól megválasztott módszer semlegesítheti vagy eltávolíthatja a méreganyagokat szervezetünkből és segíthet a testünknek a normál mindennapi funkciók jobb kezelésében. Mellékhatásaként még pár kg-tól is megszabadulhatunk.

További lehetséges mellékhatások:

 • nagyobb energiaszint,
 • jobb közérzet,
 • csökkent hasipuffadás, rendezettebb emésztés,
 • tisztább bőr, szebb haj és köröm,
 • minőségibb alvás érhető el vele.

Több méregtelenítési módszert is kipróbáltam már, egyet szeretnék kiemelni, amiről részletesen beszámolok, az a doTERRA Cleanse&Restore* avagy Tisztító és Helyreállító programja. Több, mint 2 éve, hogy emellett tettem le a voksomat.

Egyrészt, mert a fentebb felsorolt előnyöket mind éreztem magamon már a méregtelenítési program elején is, nem kellett várni 30 napot, mire vége a kúrának. Előnyei sokáig kitarthatnak, bár az is igaz, hogy aki elkezdni és „megfertőződik” ezzel a szemlélettel az jellemzően egy egészségesebb, természetesebb életmódot folytat a méregtelenítés után is, aminek szintén egy jobb közérzet lehet a „mellékhatása”.

De az is igaz, hogy kármennyire is igyekszünk tudatosan és egészségesen élni, vannak olyan esetek, amikor bizony védtelenek vagyunk és szervezetünkbe bekerülhetnek méreganyagok, lásd pl: környezetszennyezés. A doTERRA Cleanse&Restore programja sokunk számára megkönnyítheti a toxikus terhelés csökkentését.

Ez a természetes megoldás hatékonyan segítheti a méreganyagok kivezetését szervezetünkből. Ez egy egyszerű, könnyen követhető program 30 napon keresztül, mely a test saját tisztítási folyamataival működik együtt. Ezt évente 1-2 alkalommal érdemes megtenni a Cleanse&Restoret megalkotó doTERRA szakértői szerint.


Cleanse&restore
Cleanse&restore

Hogyan fogjunk hozzá a méregtelenítéshez?

Amennyiben elhatároztad magad a Cleanse&Restore tisztító programja mellett, akkor javasolt, hogy legalább a 30 napos program alatt legyen tápanyagokban gazdag étkezési tervünk.

A félreértések elkerülése végett: Böjtölésről szó sincs!

Íme néhány tipp a táplálkozásunkhoz a 30 napos program alatt a doTERRA ajánlásával:

 • Kerüljük a feldolgozott vagy előrecsomagolt élelmiszereket.
 • Csökkentsük a fehér riszt, fehér lisztet, cukrot.
 • Együnk sok nyers gyümölcsöt és zöldséget.
 • Igyunk sok-sok vizet, egyébként is, de a méregtelenítés idején főleg és adjunk hozzá egy csepp doTERRA citrom illóolajat.
 • Feküdjünk le 22:00 óra előtt és meditáljunk rendszeresen, mert a testi méregtelenítés mellett a szellemi méregtelenítés is nagyon fontos.
 • És kerüljük a stresszt! Már amennyire ez persze lehetséges, de bizonyított, hogy stresszes időszakban immunrendszerünk sem úgy működik, mint egyensúlyi állapotában, ezért érdemes talán még többet meditálni vagy bármilyen relaxációs technikát elsajátítani és alkalmazni.

doTERRA Cleanse&Restore programja

Citrom illóolaj: 30 napon keresztül adjunk minden reggel ébredés után pár csepp citromot (doTERRA lemon) 1 pohár tisztított vízhez és igyuk meg éhgyomorra.  Ez a nagyszerű és finom esszencia támogathatja testünk általános méregtelenítési folyamatait.

Zendocrine termék támogathatja a szervezet természetes méregtelenítő rendszerét a szabadalmazott mandarin, rozmaring, muskátli, borókabogyó, és a koriander illóolaj-keverékkel. A Zendocrine segítséget nyújt a szervezet méregtelenítésében és a szabad gyökök lekötésében, amelyek lelassíthatják a szervezetet.

DigestZen & TerraZyme enzimkomplex szinergikusan működik együtt a Zendocrine termékkel. A DigestZen &Terrazyme segítheti a szervezetet hozzájutni olyan fontos összetevőkhöz, amelyek fontosak az egészséges emésztéshez, az anyagcseréhez és a sejtenergia fejlődéséhez.

GX Assist egy első és egyben legfontosabb lépés lehet az azonnali méregtelenítési igényeinkre. A CPTG minősítésű illóolajok keverékéből és a kaprilsav kombinációjával álló GX Assist támogathatja a természetes méregtelenítésünket azáltal, hogy kedvezőtlen környezetet teremt az emésztőrendszerünk toxinjai számára. Ez az alapja a méregtelenítésnek, ő segít nekünk megtisztítani az emésztőrendszerünket, a másik fontos összetevője pedig a kaprilsav, ő támogathatja a mikrobiális egyensúlyt. Nagyon fontos hogy elegendő vizet igyunk mellé, különben nehezen ürül ki a méreg a szervezetünkből!

PB Assist egy olyan probiotikum, amit valójában nemcsak a méregtelenítés idején javasolt szednünk, hanem máskor is. Egy prebiotikus rost és hat probiotikus mikroorganizmus törzsből álló keverék növényi kapszulában, amely támogatja a hasznos baktériumok számára a kedvező körülményeket és egyben megakadályozzák a szervezetünkre káros organizmusok szaporodását. Rendszeres szedésével olyan bélrendszert hozhatunk létre, amelyben a „rossz” mikroorganizmusok nem képesek élni. A PB Assist napi szedése elősegítheti az optimális jóléthez szükséges egészséges emésztőrendszert és az immunrendszert, a tápanyagok hatékonyabb felszívódását és fokozhatja az anyagcserét a harmónia érdekében.

rendelem

DDR Prime: Damage DNS Repair (sérült DNS javítórendszernek a támogatója)

Ez az értékes illóolajokból álló keverék olyan értékes esszenciákat tartalmaz, mint a tömjén, a vadnarancs, a licea, a kakukkfű, a szegfűszeg és a citromfű melyek külön-külön is támogatják szervezetünket, de együttesen, szinergikus hatásukkal erőteljesebben fejtik ki előnyös hatásukat az egészséges sejtműködés érdekében. Egy természetes sejtregeneráló és sejtmegújító készítmény a DDR, mely a DNS állományunk helyreállítója lehet. Alkalmas rá, hogy az oxidatív stressztől szemben megvédhesse sejtjeinket.

A program része a LLV, azaz a LifeLongVitality Pack is:

rendelem

A doTERRA LLV Programja három alap termékének az Alpha CRS, a xEO Mega és a Microplex VMZ célja, hogy biztosítsa a megcélzott szintű tápanyag mennyiséget és az emésztést támogató összetevőket az egészség, az energiaszint és hosszú élet érdekében és támogassa a sejtekben az egészséges oxidatív stressz reakciót. 

 

A következő antioxidánsokat és energiatermelést támogató tápanyagokat tartalmazza a 3 készítmény:

 • Acetil L-Karnitin, melynek segítségével a zsírsavak könnyebben behatolhatnak az energiatermelő mitokondriumba.
 • Alfa liponsav, mely erőteljes antioxidánsként szolgálhat a mitokondriumban.
 • Q10 koenzim, ami egy fontos koenzim, mert segítheti az energiatermelést és támogathatja a szív egészségét.
 • Rezveratrol, ami a vörösborban is megtalálható polifenol és a kvercetin melyek védelmet biztosítanak a mitokondriumban és más sejt struktúrákban.
 • Vitaminok és ásványi anyagok, melyek a sejtekben lévő energiatermelés esszenciális tápanyagai, a Microplex VMz nevű készítmény tartalmazza, melyet úgy alkották meg a doTERRA szakértői, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagokat és esszenciális zsírsavakat.Tartalmaz a teljesség igénye nélkül A, C és Evitaminokat, B vitamin energia komplexet és D3 vitamint.
 • Teljes értékű élelmiszer keveréket tartalmaz, a napi tápanyagbevitel felturbózása érdekében: fodros kel, gyermekláncfű, brokkoli, fejes káposzta, spenót. 8 különböző emésztést segítő enzim lett hozzáadva, amelyek segítik a tápanyagok felszívódását: proteáz, laktáz, lipáz, amiláz, alfa-galaktozidáz, diasztáz, glükoamiláz és peptidáz.
 • Esszenciális zsírsavak, melyek szükségesek a sejtek növekedéséhez és támogatják azok egészséges működését.

KONKLÚZIÓ rendelem

Paracelsus, híres orvosunk, már régen megmondta: a halál a belekben lakozik”.

Nos, Paracelsusnak lehet igaza volt. Azt viszont tudom, mert tapasztaltam, hogy a doTERRA tisztító csomagja a természetesség jegyében egy kímélőbb megoldást nyújthat, mert nem kell szigorú böjtöket mellette betartani, hanem egy alternatív lehetőség, hogy méregtelenítsük szervezetünket. Méregtelenítjük testünket&lelkünket. 

A bejegyzésben saját tapasztalatomat írtam le, de nem vagyok se táplálkozási szakértő, se nem orvos, így, ha szeretnéd Te is elkezdeni akár az általam javasolt méregtelenítő programot, vagy étrended és testmozgásod megváltoztatása előtt állsz, javaslom, hogy konzultálj Te is háziorvosoddal. Én is így tettem és mindig becsületesen felkeresem az orvosomat, mert nem árt tudni, hogy a fantasztikus esszenciáknak létezhetnek mellékhatásaik is. Na és nem beszélve ezek szinergikus hatásairól sem. Azt is fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a doTERRA a 30 napos teljes tisztító programját  csak felnőtteknek ajánlja! 

Az egyes esszenciák hatásairól és mellékhatásairól aromaterápiás tanácsadóként szívesen segítek és abban is, ha élni szeretnél a kedvezményes vásárlással és ajándékokkal, vagy akár külön, egy-egy termékhez szeretnél hozzájutni, keress bizalommal, mert nem kell megvenni az egész csomagot, csak javasolt:

 1. Egyrészt, mert nem véletlen így van összeállítva a csomag, ugyanis minden termék támogatja egymás hatását. A csomagban részletes útmutatás található, hogy épülnek egymásra a folyamatok.
 2. Másrészt, ha úgy döntesz, hogy a teljes csomagot veszed meg, jóval kedvezőbben jársz, mintha külön vásárlod meg a termékeket.

 

Ha szeretnéd megvásárolni a Cleanse&Restore csomagot klikk ide:

rendelem

Ha szeretnéd, hogy segítsek írj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címemre!

Ha egy-egy terméket szeretnél külön vásárolni, akkor is klikk ide:

rendelemvagy írj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címemre!

*Megjegyzés: A doTERRA Cleanse&Restore programjáról szóló információk forrása a hivatalos doTERRA oldala: https://www.doterra.com/US/en A cég hivatalos álláspontját szeretném szó szerint idézni az eredeti nyelven: „doTERRA Science blog articles are based on a variety of scientific sources. Many of the referenced studies are preliminary and further research is needed to gain greater understanding of the findings. Some articles offer multiple views on general health topics and are not the official position of doTERRA. These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.”