bg

Egyetlen CSEPP törődés, képes Megváltoztatni Egy EMBER életét! A Tiédet is!

Mik is azok az esszenciális olajok?

Az esszenciális olajoknak rengeteg változatuk ismert. Olyan természetes vegyületekből állnak, amelyek a növények különböző részeiben fordulnak elő és vízben rosszul keverednek, zsírban jól oldódnak. Maguk a növények termelik ezeket az értékes cseppeket, mivel maguk is áldozatul esnek a különböző kórokozóknak, így a fertőzések ellen természetes módon, esszenciális olajokkal védekeznek. Az esszenciális olajok különlegessége, hogy kémiai szerkezetükből adódóan könnyen felszívódnak a bőrön keresztül és belépnek a vérkeringésbe.

Az élet mely területein érdemes az esszenciális olajokat használni?

 • A legféltettebb kincsünk, az egészségünk megőrzésénél, mind a prevenciónál, mind a már kialakult betegségek kezelésében jó szolgálatot tehetnek az esszenciális olajok;
 • kozmetikában, szépségápolásban, egyedi parfümök készítésekor, illatos aromás fürdő, szappan, fogkrém és tisztálkodási szerek előállításánál és ezek midnennapi használata során;

        Hogy miért fontos a saját illatunk, mely egyénre szabott, egy híres francia parfümszakértőt:

        Jean-Paul Guerlaint idézem:   "Mindegyik parfümöm egy-egy nő portréja”

        Az általam preferált illatok minden összetevője tiszta esszenciális olajokból készül!!!

 • konyhában, gasztronómiában számomra mint alapfűszerek, megtalálhatóak az esszenciák...ha minden jól megy, nemsokára meg is jelentetem a saját tapasztalataimból összeállított aromareceptfüzetet, mert szeretném megosztani Veletek a saját tapasztalataimat....érdemes használni az esszenciákat főzésnél, mert pl. egyetlen csepp oregano olajjal egy 4 főre való paradicsomlevest lehet ízesíteni, mely nemcsak ízletes, finom, hanem egyben az oregano, mint természetes antibiotikum gondoskodik az immunrendszerünk erősítéséről is.
 • háztartási vegyszerek helyett teljesség igénye nélkül pl. a citrom esszenciális olaja tökéletesen oldja a leragadt zsírokat, jól fertőtlenít. 

!!! Konkrét receptekről, a legközelebbi Aromavacsoráról és az egyedi parfümkészítésről az Illatrend csoportban lehet értesülni a soron következő díjmentes Illatpartyn, ahol mindig bemutatom az új illatokat, új trendeket és tematikusan kivesézzük a szezonális betegségeket, készítünk együtt valami egyszerű, de finomat az esszenciákból.

Mely esszenciális olajok népszerűbbek napjainkban?

Mindegyik olaj baktériumölő, vagyis természetes antibiotikum (legerősebb: teafa, oregano), jó hatásfokkal pusztítják a parazitákat, segítik sejtjeink oxigénellátását, erősítik immunrendszerünket, fájdalomcsillapítóak, nyugtató, lazító, hangulatjavító hatásúak. Copaiba olajat széles körben használják mind a kozmetikai termékekben, parfümökben, mind a gyógyításban, a prevencióban az egészségmegőrzés céljából. A feketebors esszenciális olaj segíthet megnyugtatni az ideges érzéseket és jó hatással lehet immun és igerendszerünkre és még sok más mindenre. A citrom olaja és a mirha lassíthatja a bőr öregedésének folyamatát. Bőrünk legjobb barátja a teafa és a mirha olaja. A citrusokat, így a narancsot, citromot, bergamottot, limeot a levegő frissítésére és hangulatjavításra is használhatjuk. A rózsának nemcsak szépsége vitathatatlan, hanem jótékony hatásai is ismeretesek. A rózsaszirmokból készült tiszta olaj jó hatásfokkal csökkentheti a gyulladásokat, nyugtathatja az idegrendszert, csillapíthatja a köhögést, és csökkentheti a fejfájást is. Hatékony lehet a rosszkedv és a szorongás elűzésében is, antidepresszánsként is megállja helyét, afrodiziákumként egyenesen kiváló!

A levendulát a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya a 2018-as Év Gyógynövényének választotta, nem véletlen, hiszen a levendula az egyik legsokoldalúbban használt nagyon finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény napjainkban is. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben szerepel a levendula szárított virága és a belőle nyert illóolaja is. A gyógyászatban a levendula lilás színű virágát és/vagy ennek sajtolásából készült olaját alkalmazzák nagyon sok mindenre, többek között alvásproblémára, bőrproblémára, nyugtatásra és hangulat stabilizálására.

Közeleg nyár, vele együtt a nyári szezonális betegségek is – melyikre milyen esszenciális olaj javasolt?

35238990 10216681564690882 4049974591840321536 nUtazási betegésgek,gyomor- és bélrendszeri panaszok: szalmonella fertőzés a nyári hónapokban gyakoribb, mert a meleg hatására a nem megfelelően tárolt élelmiszerekben a baktérium könnyen elszaporodik. Borsmenta, rozmaring és oreganó olajok jó hatásfokkal lehetnek a panaszok ellenszerei. Rozmaring és a Zengest olajkeverék  ajánlott, ha távoli országba utazunk és más nemzetek ételeit fogyasztjuk, mert érzékenyebb gyomrúak esetén, könnyen baj lehet, amire jó megoldás lehet, ha a Zengest illóolaját az óramutató járásával megegyező irányban körkörösen bemaszírozzuk a hasfalunkon.

Bőrbetegségek, strandokon gombák okozta bőrbetegségek pl.: köröm- és lábgomba, ami nyilvános fürdőkben könnyen elkapható, melyre az egyik legjobb illóolaj a teafa és a levendula segíthet.

 • Légúti betegségek, klímaberendezések által okozott fertőzésekre a kakukkfű és oreganó olajat ajánlott hígítva a mellkason masszírozni, melyek nyújthatnak támogatást a tünetek csökkentésében.
 • Rovarcsípés ellen a terrashield olaj a helyes választás, ha aromaterápiával szeretnénk fellépni prevenciós céllal, mivel elűzi és nem megöli a szúnyogot, darazsakat. Ha már megcsípett szúnyog vagy darázs, akkor ajánlatos a borsmenta és levendula olajból pár csepp a bőrünkre, mert hamar elmúlik és hűtő hatása van. A rovarok távoltartására kiváló még a bazsalikom és a citrom olaj is!
 • Égési sérülések esetén: túlzott napozás következtében (tiszta levendula olaj minde égési sérülésre, így a napozás utáni sérülésekre is kiváló)
 • Sportsérülések: ízületi- és izom fájdalmak (kúszó fajdbogyó – fájdalomcsillapító, hűsítő, gyulladás gátló hatású és izomgörcsoldó)

Hogyan használhatjuk az esszenciális olajokat?

Az illóolajok nagyon széles körben használhatóak az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként is használhatóak:

 • Aromatikusan

A belégzés az illóolajok használatának egyik legelterjedtebb módja. Használható a helyiség levegőjének illatosítására, fertőtlenítésére, vagy a hangulatunk befolyásolására. Az illóolajok párologtatással a levegő jutva megakadályozzák a kórokozók terjedését, így légúti megbetegedések esetén is hatásos ez a fajta alkalmazási módszer.

 • Helyileg

Az illóolajok könnyen beszívódnak a bőrbe és biztonságosan is használhatóak. A bőrön át a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat nagyon rövid idő alatt és nagyon hatékonyan.

 • Belsőleg

Néhány illóolajnak gazdag kulináris történelme van és használhatók táplálék kiegészítőként a célzott testi-lelki harmóniára, jó közérzetre. Belső használatra csak szakember javaslatára ajánlott bármely illóolaj használata, mert vannak itt is bizony lehetséges mellékhatások és olyan veszélyeztettek, akiknek nem ajánlott az olajok bevitele ilyen úton közvetlenül a szervezetbe.Óvatosan kell bánni az esszenciális olajok adagolásával is és a szinergikus hatásuk miatt alapos körültekintést igényelnek. Az olajokat mindig tudatosan választjuk ki a maximális hatékonyságuk érdekében és ne bízzuk sose a véletlenre. Az esszenciális olajok ígéretesek és izgalmasak is egyben, amikor a saját és családunk egészségmegőrzéséről beszélünk, de Paracelsus híres mondását azért ne feledjük sose:

"A dózis különbözteti meg a mérget a gyógyszertől”

CPTG- Tanusított, Tiszta, Terápiás Minőség

1506

A doTERRA esszenciális olajai 100%-os tisztaságúak, tehát kizárólag a növények összetett hatóanyagát, az illóolaját, vonják ki főként alacsony hőmérsékletű vízgőz desztillációval a növényből, szigorúan meghatározott fizikai körülmények mellett. Ennek köszönhetően magas a hatóanyagtartalma, így egy-két csepp elegendő a várt eredmény eléréséhez. A növények illóolajtartalma néha csak 1-2 ezrelék, így a növények mázsája, tonnája szükséges 1 kilogram illóolaj előállításához. Példaként a levendula illóolaja 160 alkotóelem keveréke, a szintetikus olaj ezek közül csak néhányat tartalmaz. A doTERRA olajok szigorú kémiai összetétel-vizsgálatoknak vannak alávetve, hogy biztosítsák a kivonat tisztaságát és összetételének hatékonyságát. Számos módszerrel végeznek minőségellenőrzést GC/MS, optikai aktivitás,fajlagos gravitáció, fénytörési index, tükrözési tesztek, szén-izotópos kormeghatározás, bőrallergia teszt (repeat insult peach) jóval kiterjedtebben, mint bármely más labor. Ezeket az alapos elemzéseket mindd a biztonság érdekében végzik el. A doTERRA kiáll a minőségellenőrzési folyamatok mellett és ez a minőségi követelmény a legmagasabb minőségi követelmény a világon és ez garantálja a hatékonyságot és a tisztaságot.