bg

Zöld álom

i 47kQtKQ X2Megszületsz, felnőtté válsz, majd hozzád is leszületik egy új lélek. Mit mondanál neki, ha be kellene mutatni a Földet?

Valami ilyesmit tudnék elképzelni:

Isten hozott a Föld nevű bolygón! 

Hogy milyen hely ez ahova érkeztél? Tele van látni és felfedezni valóval, egyszóval maga a csoda, egy igazi oázis. Hol kéken ragyogó óceánok, néhol sokszínűen zöld erdők, barnás talajjal borítja a felszínét. Egyébként a Nappal, a Holddal, a Csillagokkal és a többi bolygóval együtt a Naprendszer tagja. A tudomány jelenlegi állása szerint a világűrben a Föld az egyetlen bolygó, ahol élet van, mert ez egy élhető hely. Még….Remélem az is marad! 

De ki tudja meddig, mert sajnos szétszemeteljük, kizsákmányoljuk, elpazaroljuk, nem értékeljük a természeti erőforrásainkat. Háborúzunk, öljük egymást hol szavakkal, hol tettekkel. Legyilkoljuk a gyengébbeket, megöljük, megkínozzuk az állatokat, felelőtlenül élünk napról napra. Vásárolunk mintha kötelező lenne,állandóan rohanunk, meg csak ritkán állunk. Mesterséges ízfokozókkal, tartósítószerekkel, méreganyagokkal „tápláljuk” magunkat és minderről tudomást se veszünk. Fast rendszerben élünk: fast food, fast fashion, fast kapcsolatok idejét éljük. Még….Remélem nem sokáig, mert ez így tarthatatlan és embertelen!

És Neked ezt nem kell követned! Rá fogsz jönni, hogy megéri békében, harmóniában élni és visszatalálni a természethez. Megéri jónak lenned, megéri zöldnek lenned! Sőt: nagyon nincs is más út, ha Te is ugyanezt, a csodálatos természeti kincseket rejlő Földet szeretnéd bemutatni majd a Hozzád születő léleknek! Ehhez cselekedni kell, hogy ez fennmaradjon és igen, Neked is!