bg

Interjú az "Illatok királynőjével"

Legyél Te is Aromaterapeuta Háziasszony! Kérd Te is ingyenes kiadványomat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

recept

 

 

A teljes riport velem megjelent az AndYouMagazine augusztusi számában

Részlet a riportból:

"Túlzás nélkül állíthatom, de minden illatot szeretek és mindegyik a kedvencem, talán lelkiállapotomtól függ, hogy épp melyik a pillanatnyi kedvenc, valószínűleg az, amelyikre épp szükségem van, hogy segítsen. A tömjént tartom alapjában véve az olajok királyának, a levendulát pedig a királynőnek. De ugyanúgy oda vagyok a többi olajért is, mondhatni az egész királyságért.”

Egyre népszerűbbek és felkapottabbak mostanában a tiszta esszenciális olajak és az azokat tartalmazó kozmetikumok, a test- és hajápoló termékek. De vajon tényleg ennyire jók ezek a termékek? Erről kérdeztük Havasi Patrícia aromatanácsadót, aki őszintén mesélt nekünk az illatokkal kapcsolatos tapasztalatairól, érzéseiről és arról is, hogy az élete hogyan változott meg az esszenciális olajok segítségével.

Mindig is hittem benne, hogy a gyógyítás, a segítés az életfeladatom - igaz pár évvel korábban még nem tudtam, hogyan fogok a gyógynövényekkel együtt dolgozni, általuk másoknak segíteni, de egyet már tudtam akkor is: hogy erről az útról letéríthetetlen vagyok. Ma már tudom a hogyant is és nagyon örülök, hogy rátaláltam a 100%-os tisztaságú, és nagy töménységű természetes illóolajokra (esszenciális olajokra), melyek olyan természetes vegyületek, amik a növények különböző részeiben (virágokban, szárakban, levelekben, gyökerekben, magvakban) fordulnak elő.  Nagyon sok hasznos természetes gyógyító alternatívát ismertem meg életem során, de egyik sem fogott meg úgy, mint a legillatosabb gyógyító terápia, azaz az aromaterápia.”

Ha pedig valaha is élveztük már a citrom, a narancs, a levendula vagy a rózsa illatát, akkor bizony már mi is megtapasztaltuk az illóolajok aromás minőségét. Patrícia elmondása alapján az aromaterápia nem egy új keletű dolog, hiszen a gyógynövényeket, valamint azok kivonatait már évezredek óta használják nemcsak gyógyításra, hanem afrodiziákumként és kozmetikumokként is.

"A tiszta illóolajok ígéretesnek és izgalmasnak bizonyultak, amikor a saját és családom egészségmegőrzéséről beszélek  és jó szolgálatot nyújtanak otthonomban, a takarítás, mosás öblítés során is. A citrom olaja az otthonom tisztítása során számomra tökéletes megoldás, mert a fertőtlenítő hatásának köszönhetően elpusztítja a szagokért felelős baktériumokat, a makacs szennyeződéseket is súrolás nélkül eltávolítom a citrom illóolajával. Ma már öblítő helyett is jól szolgálnak az illóolajaim és ez még mindig nem miden, mert a tusfürdőmet, dezodoromat, szappanomat, sőt a hajápoló szereimet is kizárólag az olajokból készítem el könnyen, egyszerűen, ez eredmény pedig minden egyes alkalommal lenyűgöz… és még mindig.”

Ha Te is rabja vagy az illatoknak és érdekel a természetes, gyógyhatású aromaterápiás olajok világa, akkor bővebb infó itt: https://www.mydoterra.com/okotrend/#/