bg

Első lépés a tudatosság!

„A példamutatás nem a legfontosabb dolog, amivel másokat befolyásolhatunk, hanem az egyetlen.” 

írja Albert Schweitzer

Éppen ezért nagyon fontos, hogy Te is felelősen gondolkodj, légy tudatos, és mutass példát azzal is, hogy bevezeted az egyszerű, hétköznapi praktikákat a mindennapi életedbe, mert gyermekeid, unokáid a Tőled átvett minták alapján viszik tovább saját életüket. 

Tudatosság nemcsak az önismeret, személyiségfejlődésben játszik majd szerepet, hanem ha követed ezt az utat, akkor a környezettudatosságod is nőni fog és egészségesebben fogsz élni is. Ez a három terület egyébként nem is választható el egymástól, ha belegondolsz, mert szervesen összekapcsolódnak, egyik hozza magával a másikat. Ezért kezdtem alulról építkezni, először a fejben kell rendet tenni, ott kell a tudatosság alapjait megteremteni, és csak utána jöhetnek a tettek, a cselekedetek, mert ha nincsen meg a szilárd elhatározás a fejben, akkor hosszú távon bizony nem fog működni semmi sem.

Ha tudatosan gondolkozol, akkor majd nem a túlélésre játszol, nem letudni akarod majd a napokat, hanem élettel, értelemmel, célokkal megtölteni, hogy minden egyes nap számítson! A tudatosság értelme az is, hogy nemcsak alkalmazkodsz, elszenveded az életedet, hanem tudatosan tervezel, döntéseket hozol és megteszed, amit lehet, a következtetéseket pedig mindig levonod a végén. Így jutsz egyről a kettőre.

Ősi mondás, hogy azzá válasz, ahogy gondolkozol magadról.Sorsodat berögzült gondol­kodásod és képzelőerőd alakítja, mert ahogyan gondolkodol a te tudatalattidban, olyan leszel magad is. Rendszeres bejegyzéseimen keresztül ösztönözlek majd a pozitív gondolkodásra, jó példákat mutatok be ami szükséges a felelős, környezettudatos élet megéléséhez.  A tudatosság útja nem azt jelenti, hogy sose lesznek már problémáid az életben, csak nem úgy fogsz rájuk tekinteni, mint korábban és nem annak fogod látni őket, hanem feladatnak, amit meg kell oldanod. Jó érzés lesz majd segíteni másoknak, bolygónk lakóinak, de legjobb lesz segíteni saját magadon.