bg

Öko ruhák és házi készítésű kozmetikumok

Sokan a mennyiségi vásárlók közé tartoznak, azaz minél többet, minél olcsóbban. Így voltam ezzel én is...de csak voltam!

Nem figyeltem oda, hogy egy termék milyen összetevőket tartalmaz, legyen szó akár kozmetikumról, akár ruháról. Szempont nálam csak az volt, hogy minél több "holmim" legyen. Annak sem voltam tudatában, hogy egyes termékek méreganyagot juttatnak a szervezetembe, mivel bőrömmel érintkeznek, így lassabban, de bejutottak és kifejtették hatásukat. Nemcsak a táplálkozáson keresztül tudod befolyásolni egészségedet, hanem az érintkezésen át is, azaz bőrödön keresztül. Nem mindegy tehát,hogy milyen ruhát viselsz és az sem, hogy mit kensz magadra! A fenntarthatóság egyre inkább terjed a divatban is. Ezt jól bizonyítja az is, hogy egyre több tervező, gyártó, stylist foglalkozik már  környezetbarát ruhákkal, segítenek ezzel a fogyasztóknak felelősségteljesen dönteni divat kérdésekben, szem előtt tartva olyan társadalmi értéket, mint a környezetvédelem. 

Mitől öko az öko ruha?

Az ökoruhák előállítása környezetre ártalmas segédanyagok és színezékek felhasználása nélkül történik, viselésük komfortosabb érzést biztosít A mesterséges színezékektől mentes, természetes előállítási technológia újabb lépés az egészséges életmódhoz vezető úton. 

 

Természetes alapanyagú kozmetikumok

A háztartásunkban használatos tisztítószerek és kozmetikai szerek használata során számtalan káros anyaggal érintkezünk bőrünkön keresztül Nem kell nekem hinni, hanem próbáld ki kérlek és higgy a saját tapasztalataidnak. Az általad elkészített termékek összetevőit leellenőrizheted, melyekhez hasznos tippeket, mindennapi általam kipróbált és bevált praktikákat osztok majd meg Veled. Bemutatom, hogyan készítek öblítőt, mosószert, tisztítószereket és kozmetikumokat. Szó lesz ezen Fejezet keretén belül a szódabikarbóna, a citrom és az almaecet előnyös tulajdonságairól. 

Illatos tusfürdők helyett én egy ideje már a gyógyszertárban kapható, 100%-os tisztaságú aromaolajakat használok, melyek relaxálásra is tökéletesek. Magam készítem a szappanom, szájfényem, arckrémemet és így tovább. Ezeket mind megosztom majd Veled, mert szeretném, ha Te is kedvet kapnál egy-egy recept kipróbálásához. Ezek a szerek egyszerűen elkészíthetőek, hatékonyak és nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat, egészségünkre káros anyagokat.